Baard en Kale en De Beverpatroelje komen naar Arboris…

Arboris start een nieuwe collectie: Klassiekers gebundeld!

Het fonds van Arboris wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe collectie, waarbinnen een aantal prachtige klassieke series gebundeld zullen worden uitgegeven! De eerste twee series zijn Baard en Kale en De Beverpatroelje. Deze twee series waren aanvankelijk aangekondigd door Uitgeverij Boumaar, maar in goed onderling overleg is besloten dat Uitgeverij Arboris beide series zal gaan uitgeven. De eerste delen van deze reeksen zullen al in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen!

En er zit nog meer in het vat. Zodra het werk aan de inkleuringen en nieuwe vertalingen klaar is, gaan er ook bundelingen verschijnen van Tanguy en Laverdure, en binnen enkele weken hopen we nóg een klassieke reeks aan te kunnen kondigen!

Arboris zal deze reeksen gaan uitgeven in de vorm van hardcover bundelingen van drie verhalen per uitgave, met telkens een toegevoegd dossier met achtergrondinformatie over de auteurs en de eerste Nederlandstalige publicaties, een en ander voorzien van bijbehorende illustraties.

Over Baard en Kale:
Stomp is een genie, een van die geniale misdadigers die misdaad tot een kunstvorm verheffen, dankzij een briljante intelligentie die zijn achtervolgers telkens weer versteld doet staan. Zijn bende, de Witte Hand, is overal gevreesd. Stomp is een van die grote misdadigers die je niet snel vergeet. Gewone diefstallen en ongeïnspireerde moorden zijn niets voor hem, daarvoor is hij te ambitieus. Door elke keer grootser uit te pakken, steeds hoger te mikken, heeft hij zich definitief een plek in het collectieve geheugen veroverd als een van de zeldzame iconen van de misdaad. En het is ongetwijfeld de meest kenmerkende persoonlijkheid die Baard en Kale in hun hele carrière ooit hebben ontmoet. Het lag dan ook voor de hand om deze thematisch ingedeelde integrale uitgave te openen met de delen waarin Baard en Kale kennis maken met de tegenstander, waarmee ze in hun verdere carrière telkens weer te maken zullen krijgen.

In dit boek zijn opgenomen:
– De witte hand
– Stomp komt terug
– Hokus Pokus Pas
… en een dossier vol achtergrondinformatie en zeldzame illustraties!

Over De Beverpatroelje:
Michel Tacq, kortweg MiTacq, zelf een enthousiast padvinder, was al langer bezig een stripserie van de grond te krijgen rond een groep scouts, die spannende avonturen zouden beleven. Toen hij Jean-Michel Charlier leerde kennen, die met Buck Danny al een successtrip op zijn naam had staan, kwam het project pas echt van de grond. De verhalen van Charlier waren een knappe mix van mysterie, spanning en sterke plots, gecombineerd met een atmosfeer van medemenselijkheid en vriendschap. De Beverpatroelje sloeg bij de lezers van stripblad Robbedoes meteen aan en MiTacq zou de strip bijna veertig jaar lang blijven tekenen.

In dit boek zijn de eerste drie verhalen van de reeks opgenomen:
– Het geheim van Diepenbos
– De vermiste padvinder
– De onbekende uit Villa Mysterie
Een uitgebreid dossier met zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en MiTacq en illustraties uit de begintijd van de strip is aan het boek toegevoegd.

Volgende week maken we gedetailleerdere informatie bekend, maar hieronder staan alvast de (voorlopige) omslagen van Baard en Kale en De Beverpatroelje!

Baard_kale_01_cvr_test_LR

Beverpatroelje_01_cvr_test_LR