De belofte van Schildpadeiland 1

Inmiddels ligt ie in de winkel, het eerste deel van De belofte van Schildpadeiland. Haal ‘m bij je winkelier of bestel ‘m in onze webshop !

In 1642, twee jaar nadat hij na een harde strijd Schildpadeiland heeft terugveroverd op de Engelsen, laat gouverneur Levasseur uit Frankrijk een schip vol vrouwelijke gevangenen overkomen, die in de meeste gevallen veroordeeld zijn voor diefstal of prostitutie. Zijn bedoeling is dat deze vrouwen zullen trouwen met de al op het eiland aanwezige vrijbuiters en er zo permanente bewoning op het eiland tot stand komt. Drie van die vrouwen, Quitt, Apolline en Louise, komen onvoorbereid terecht in deze wrede en uitsluitend mannelijke wereld en sluiten vriendschap om elkaar te helpen en koste wat het kost te overleven.

Maar in deze zware tijden zullen hun wensen en plannen al snel uiteen lopen, wat gevaar oplevert voor hun vriendschap en zelfs voor hun leven…

De belofte van Schildpadeiland wordt geschreven door Stéphane Piatzszek, die al voor veel Franse stripuitgevers strips heeft geschreven, en getekend door Tieko, waarvan Arboris al eerder de reeksen Hindenburg en Tomoë heeft uitgegeven.