De Indianenreeks op Kressedag 2019

Over drie weken is het weer zover, dan vindt op zaterdag 30 november vanaf 13.00 uur ’s middags de veertiende Kressedag plaats. Locatie is, net als in 2017, het Allard Pierson Museum, De Collecties van de Universiteit van Amsterdam, aan de Oude Turfmarkt 129 in Amsterdam (halte Rokin).

Het programma zal een ieder vast weer aanspreken, naast een interview en een PowerPointPresentatie zal er ook het een en ander te zien zijn uit het StripDocumentatieCentrum Nederland (SDCN) waaraan recent veel Kresse-materiaal is overgedragen. Originele tekeningen van het onuitgegeven verhaal Simsom, het eerste deel van het archief van de Stichting Hans G. Kresse etc.

Ook zal er weer een deel verschijnen in de Kressedagreeks, ditmaal over de tien jaar die Kresse voor de Toonder Studio’s werkte.  

Tijdens de Kressedag wordt ook de tweede bundel van de Indianenreeks, die dan vers van de pers is, verkocht. Naast de normale hardcover en de luxe winkeleditie is er door Uitgeverij Arboris ook weer een speciale luxe Kressedag versie gemaakt in een beperkte oplage.

Wil je bij de Kressedag zijn? Dat kan, de Kressedag is voor iedereen toegankelijk en aanmelding kan door een mailtje te sturen naar Bert Meppelink op bookperfect[at]planet.nl.