Indianenreeks

Deze week ligt deel 2 van de Indianenreeks van Hans G. Kresse in de winkels.

Hans G. Kresse werd beroemd met zijn Eric de Noorman, maar van jongs af aan lag zijn hart bij de Noord-Amerikaanse indianen. Gedurende zijn meer dan 50 jaar durende carrière zou hij regelmatig strips over indianen maken, met als hoogtepunt De indianenreeks, waar hij negen delen van schreef en tekende. Het tiende bleef door zijn overlijden onvoltooid. Deze verhalen zullen met nieuwe letteringen en opgefriste kleuren gaan verschijnen in drie delen, die telkens ook een uitgebreid dossier over strip en auteur zullen bevatten, geschreven door Rob van Eijck en vormgegeven door Rob van der Nol, beiden Kresse-experts.

Wraak is het tweede van de drie delen en bevat de verhalen De zang van de prairiewolven, De weg van de wraak en De welp en de wolf, terwijl het dossier ingaat op de inhoud en de ontstaansgeschiedenis van de negen verschenen delen van de Indianenreeks.

Deze bundel zal in drie versies verschijnen: een gewone hardcover, een luxe versie en een speciale Kressedagversie.
De hardcover en de gewone luxe zijn inmiddels in de winkel te verkrijgen, de Kressedagversie is verkrijgbaar op de Kressedag op 30 november. Overgebleven exemplaren zullen vanaf zondag 1 november verkrijgbaar zijn via de Arboris webshop.