Planning Tanguy en Laverdure

Eind vorige week is bekend geworden wanneer de 3e en 4e Tanguy en Laverdurebundel gepubliceerd zullen worden. Als alles volgens planning verloopt zal de 3e bundel eind september worden gepubliceerd. De 4e bundel staat voor november op de rol. Dat betekent dat nog ruim voor de feestdagen deze twee bundels in de winkel zullen liggen.

De titel van de 3e bundel is inmiddels ook bekend, die wordt ‘Koers Nul’. De volgende drie verhalen van de reeks worden in de bundel opgenomen:
– Gevaar op Groenland
– Geheime basis
– Luchtpiraten

De eerste twee verhalen vormen samen één lang avontuur, dat zich in het Noordpoolgebied afspeelt en waarin vooral Laverdure het er maar amper levend vanaf brengt, terwijl de twee piloten het in het derde verhaal in Afrika moeten opnemen tegen een groep luchtpiraten, die een aanslag willen plegen op de president van een Afrikaans land. Tekenaar Albert Uderzo levert hier, ondanks de druk die het groeiende succes van Asterix op zijn productie legt, het beste realistische tekenwerk van zijn carrière! Uiteraard is ook weer een uitgebreid dossier met zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en Uderzo en pagina’s die nog nooit in het Nederlands zijn verschenen aan het boek toegevoegd.

Tanguy_compleet_03