Tanguy weetje… (1)

Nu over 2 weken de tweede bundel van de complete Tanguy en Laverdure in de winkel ligt, leek het ons leuk om jullie wat weetjes over deze prachtige, klassieke serie voor te schotelen!

Op plaat 18 van dit verhaal (pagina 44 van ‘de complete T & L 2) zien we dat Laverdure een hele stapel strips meeneemt in de cabine van zijn jet, als hij de hele dag op de grond stand by moet staan. Op het eerste plaatje is  Becassine te zien (een beroemde Franse strip waarvan al in 1905 de eerste tekeningen verschenen), op het tweede plaatje zien we een omslag van het weekblad Pilote en boekomslagen van P’tit Pat, Le demon des Caraïbes (Roodbaard) en Asterix. Op de volgende bladzijde zien we ook nog net de titel Tarzan.

De strippagina is niet gedateerd, maar op plaat 28 staat wel een datum, 9-61. Als we er vanuit gaan dat Uderzo iets meer dan 1 pagina per week tekende, dan zal plaat 18 waarschijnlijk rond eind juni van het jaar 1961 getekend zijn. De eerste stripalbums van Asterix en Roodbaard zijn gedateerd 7/61, en waren dus nog net niet verschenen toen Uderzo ze al tekende. Dat verklaart misschien ook waarom de omslagen totaal niet lijken op de werkelijke boekomslagen! En sterker nog, het album van P’tit Pat dat Laverdure een paar plaatjes verder met alle andere stripalbums uit de jet kiepert, had hij beter zuinig kunnen bewaren, want in werkelijkheid is van die strip tot op de dag van vandaag nog nooit een album verschenen…

Illustratie 1