Sophie 3 is er…

Deze week ligt het derde deel van De complete Sophie in de winkel. In deze derde bundeling zijn de verhalen opgenomen die verschenen van 1968 tot medio 1970, waaronder de lange verhalen Zoef voelt zich bedreigd en De Ka-straal. Daarnaast staan er een heel aantal korte verhalen in die aansluiten bij speciale gelegenheden zoals pasen, kerst en themanummers die toentertijd zijn verschenen.

De complete Sophie 3 is inmiddels ook te verkrijgen in onze webshop.

Brabants Stripspektakel

Komend weekend vindt in het INDOOR-SPORTCENTRUM in EINDHOVEN het 34e Brabants Stripspektakel plaats. Arboris zal daar aanwezig zijn met John Heijink (za-zo), Jan Vervoort (za-zo), Peter Nuyten (za-zo), Michele Condosta (za-zo) en Geert van der Pol (zo).

Tijdens het Stripspektakel presenteren we De complete Melior (HC en luxe) en het zesde deel van Pokereiland(SC, HC en beurseditie). Jan Vervoort en Michele Condosta signeren het hele weekend de verschillende edities van hun prachtige nieuwe boeken!

Naast Jan en Michele zullen ook Peter Nuyten (Apache Junction / Auguria), John Heijink (Kapitein Kreiss / Piet Heyn) en Geert van der Pol (Sirene – alleen zondag) aanwezig zijn om hun boeken te signeren.

Pokereiland 6 komt eraan

Al sinds de mist der tijden voeren vier vorsten in vrede en harmonie het bewind over hun deel van het eiland Poker. Alles lijkt volmaakt in balans, tot de dag waarop het Orakel verschijnt aan de dwerg Jinx… en hem opdraagt de vier heersers te gaan waarschuwen voor een grote tragedie. Het tijdperk van chaos staat op het punt te beginnen en het is absoluut noodzakelijk dat de vier koningen elkaar treffen op het vierlandenpunt op het eiland. De vier vorsten gaan elke vanuit hun eigen land op reis en krijgen tijdens hun tocht met talloze moeilijkheden af te rekenen, maar als ze het vierlandenpunt naderen worden alle verbindingen met hen verbroken. Kennelijk is er iets misgegaan!

In de vier koninkrijken maken de edelen zich klaar om een reddingsoperatie op touw te zetten. MiKon, een nieuwsgierig jongetje dat wel iets weg heeft van de auteur van dit stripverhaal, is door zich in een voorraadkar te verstoppen (zie deel 5) in het kasteel van Schoppen terechtgekomen. Door een samenloop van omstandigheden belandt hij aansluitend op het middelpunt van het eiland, waar zijn schijnbaar toevallige aanwezigheid een beslissende factor zal blijken te zijn…

Tijdens het Brabants Stripspektakel in Eindhoven wordt Pokereiland 6 gepresenteerd. Michele Condosta komt dan speciaal over uit Italië om op zaterdag en zondag zijn boeken te signeren. Van Pokereiland 6 verschijnt dan een beurseditie in een zeer beperkte oplage, een harde kaft en een slappe kaft.

Melior – memoires

Over iets minder dan 2 weken wordt op het Stripspektakel in Eindhoven (18 & 19 mei) het nieuwe boek van Jan Vervoort gelanceerd.

Toen Jan Vervoort in 1984 gevraagd werd een nieuwe strip te bedenken voor het op stapel staande stripmaandblad Titanic, was het resultaat Melior. Na een korte proloog in Titanic 5 ging in Titanic 7 het lange verhaal De Muurschilder van start, dat in afleveringen werd gepubliceerd in 1985 en 1986.

Speciaal voor deze uitgave hebben Jan Vervoort en zijn vaste inkleurster Mieke Somers alle pagina’s opnieuw ingekleurd, en er nog enkele andere korte verhalen uit dezelfde periode aan toegevoegd. Een dossier over de ontstaansgeschiedenis van de strip en een hoofdstuk met illustraties completeren het geheel.

Tijdens het Stripspektakel zijn de HC en de Luxe versie voor het eerst verkrijgbaar. Jan zal tijdens de beurs aanwezig zijn om zijn boek te signeren op de stand van Arboris.