Steun je stripwinkel!

Wil je in deze moeilijke tijd iets goeds doen? Steun dan je locale stripwinkel! Daar vind je een brede sortering aan stripboeken die je helpen om je zinnen even te verzetten en je helpt de winkelier het hoofd boven water te houden. (Illustratie via Image Comics)

Binnenkort: De Deentjes

Stel je toch eens voor, dat er opeens blonde kindertjes geboren worden bij van oorsprong Arabische, Aziatische en Afrikaanse ouders… hoe zouden die ouders, de bevolking, de politiek en de regering daarop reageren? Hoe zouden wij reageren?!

Unknown subject

Onwaarschijnlijk? Toch is dat precies wat er gebeurt, als de Jordaanse immigrante Sorraya in Kopenhagen bevalt van een blond kindje met blauwe ogen. Ze wordt uiteraard meteen beschuldigd van overspel, maar een DNA-test bewijst dat daar geen sprake van is. In hetzelfde ziekenhuis bevalt de Deense Kirsten ook van een kindje dat er Scandinavisch uitziend, terwijl de vader toch een Mauritaniër is. Het verschijnsel grijpt om zich heen en breidt zich uit over heel Europa. Overal worden ineens ‘Deentjes’ geboren, zoals de kinderen al snel worden genoemd. Een jonge onderzoeker denkt dat het een kwestie van mutaties in het DNA is en gaat op onderzoek uit…

Auteur Clarke, die dit verhaal zowel schrijft als tekent, heeft al een lange carrière op stripgebied. Als neef van Pierre Seron (Minimensjes) begon hij zijn loopbaan bij het blad Robbedoes, waar hij vele jaren de reeks Melisande tekent, op tekst van Gilson. Daarnaast tekent hij ook veel one-shots en korte reeksen op tekst van zichzelf of anderen, en schrijft ook scenario’s voor reeksen van collega’s.  

Voorproefjes

Volgende week (week 51) zullen de laatste twee Arboris publicaties van 2019 in de schappen liggen:
* De complete Maarten Milaan 1
* De complete Jerry Spring 3

Beide titels, en natuurlijk ook de pas verschenen Indianenreeks 2, zijn inmiddels ook via onze webshop te bestellen. Bestellingen worden in week 51 uitgeleverd.

We hebben voor jullie alvast een paar voorproefjes gemaakt, die je via de hieronder staande links alvast kunt bekijken.

De complete Maarten Milaan 1

De complete Jerry Spring 3

Jerry Spring 3

Volgende week komt Jerry Spring 3 binnen van de drukker. In week 51 ligt het boek in de winkel, in de laatste hele week voor kerst dus.

Dat stripmaker Jijé zijn strip Jerry Spring heel graag schreef en tekende blijkt wel uit het hoge tempo waarmee hij vanaf het begin (in 1954 in het weekblad Robbedoes) zijn verhalen afleverde. Jijé, de man die de leermeester is geweest van Franquin, Morris, Will, Giraud en Mézières, was van mening dat de inkleuringen van de pagina’s afbreuk deden aan het resultaat en wist te bereiken dat Dupuis na een aantal albums in kleuren in 1974/1975 vier albums in zwartwit uitgaf, maar pas met deze integrale uitgave zullen alle door Jijé getekende verhalen worden uitgebracht in de vorm waar de tekenaar de voorkeur aan gaf, afgedrukt in zwartwit op daarbij passend crèmekleurig papier. Elk deel is voorzien van een uitgebreid dossier in kleuren over de strip en de auteur, en ook de omslagen en andere illustraties in kleur en zwart-wit die Jijé van Jerry Spring gemaakt heeft zullen niet ontbreken.     

In dit boek zijn de volgende verhalen van de reeks opgenomen:
– De ongeluksranch
– Onrust in San Juan
– Oom Toms laatste wil
– De drie baarden van Sonoyta
– Fort Red Stone

Maarten Milaan

Volgende week komt het eerste deel van de nieuwe ‘complete’ Arborisreeks Maarten Milaan binnen van de drukker. In week 51 ligt het boek in de winkel, in de laatste hele week voor kerst dus. Naast de gewone HC is er een Luxe uitgave die is gelimiteerd op 100 exemplaren.

Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de ‘Pelikaan’, in de uithoeken van de aarde transport- en taxivluchten uitvoert. Hij blijft onverstoorbaar, wat er ook gebeurt, en raakt geregeld betrokken bij kwesties waarin hij door zijn gevoel voor rechtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen patsers, potentaten en jagers op groot wild.

De stripreeks, die circa dertig jaar lang in het weekblad Kuifje heeft gestaan, maakte door de bijzondere en vaak persoonlijk getinte scenario’s van Christian Godard grote indruk op meerdere generaties lezers en veel stripliefhebbers kunnen zich nog altijd exact bepaalde verhalen herinneren.

In vier bundelingen van telkens zo’n 200 pagina’s zullen alle Maarten Milaan-verhalen – inclusief de moeilijker te vinden korte verhalen – chronologisch worden afgedrukt, met waar nodig gecorrigeerde vertalingen en nieuwe letteringen. Elk deel bevat ook een groot door Patrick Gaumer samengesteld dossier, waarin Godard vertelt over zijn carrière en over het ontstaan van elk verhaal.