Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs – na afloop

Afgelopen zaterdag vond de 22e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs plaats. Wederom was de Lebuineskerk in Deventer de plaats van handeling. Ook uitgeverij Arboris was aanwezig met een drietal stripmakers, die er ook nog eens hun nieuwste boeken presenteerden. Peter Nuyten signeerde de hele dag zijn nieuwe boek Gunung Darah, Aloys Oosterwijk liet zijn Cor Morelli – Liber Clausus, de eerste 13 open dossiers aan het publiek zien en John Heijink had zijn Willem van Oranje bundel meegenomen.

Om 09.45 uur schoven de eerste stripliefhebbers aan voor een tekening van de bovenstaande auteurs. Al snel bleek dat het gezellig druk werd op de beurs, die zich mag verheugen in een jaar na jaar groeiend bezoekersaantal. Het mooie weer van afgelopen zaterdag had veel mensen naar de Deventer binnenstad gelokt en een heel aantal van hen kwam ook even een kijkje nemen in de grote kerk.

En ook al was de beurs om 16 uur officieel afgelopen, het duurde tot half 5 voordat de laatste liefhebbers waren voorzien van een tekening.

Gedurende de dag kwam TV-Oost/NOS ook nog even langs om een reportage over de beurs te maken. Je vindt de reportage hier!

Hieronder vind je een kleine impressie van de beursdag.

Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs

De eerste beurs waar we dit jaar zullen staan, is de 22e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs op zaterdag 6 april. We zullen daar sowieso vergezeld worden door Peter Nuyten (die dit jaar de beursposter heeft gemaakt en die genummerd en gesigneerd te koop is op de beurs zelf voor € 7,-), Aloys Oosterwijk en John Heijink.

Peter Nuyten presenteert in Deventer zijn nieuwe boek Gunung Darah, een verhaal spelend in het voormalige Nederlands-Indië. John Heijink stelt in Deventer zijn Willem van Oranje bundel aan u voor en van Aloys Oosterwijk verschijnen de eerste dertien open Dossiers van Cor Morelli in een bundel, aangevuld met een dossier. Natuurlijk signeren al deze auteurs er de hele dag hun boeken op de Arborisstand. En misschien komt Geert van der Pol ook nog wel even langs.

Naast de bovenstaande nieuwe boeken hebben we natuurlijk ook andere recente publicaties bij ons: Konvooi 17 SC en HC, De Regelaar 5 en het De Regelaar 1-4 pakket, Konvooi 15 HC, Konvooi 16 HC, Mac Coy 4, Durango, de jonge jaren 2, Tanguy en Laverdure 34 en De belofte van Schildpadeiland 3.

De 22e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs vindt plaats in de Lebuineskerk in Deventer op zaterdag 6 april van 10 tot 16 uur. En de toegang is gratis!

Signeersessies

Komend weekend krijgen onze auteurs het druk! Er staan twee signeersessie gepland in het komend weekend.

Op zaterdag 16 december trappen Erwin Suvaal en Peter van Leersum af bij Jopo de Pojo in Haarlem. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u uw exemplaar van Black Star 1 door hen laten signeren. En speciaal voor de kopers tijdens de signeersessie heeft Erwin een prent laten maken die is gesigneerd en genummerd op 50 stuks. Wilt u een gesigneerd boek met prent, dan kunt u zich opgeven via info@jopodepojo.nl of het boek bestellen via de webshop van Jopo de Pojo.

Je vindt Jopo de Pojo aan de:
Kleine Houtstraat 8
2011 DM Haarlem

www.jopodepojo.nl
tel. 023 5311075

Op zondag 17 december is het tijd voor de volgende signeersessie: Geert van der Pol (artiestennaam: Ange) signeert niet alleen zijn nieuwste boek Riders on the storm, maar tevens ook zijn eerder verschenen boeken Sirene, Wild is the wind en Little wing. Tussen 14.00 en 17.00 uur zit hij bij De Stripspecialist in Breda.
Geert van der Pol benadert het beeldverhaal als een kunstenaar. Kom niet alleen voor een dedicace, maar vraag hem het hemd van het lijf en laat je verrassen! 

Je vindt De Stripspecialist aan de:
Boschstraat 68
4811 GJ Breda

www.destripspecialist.eu
tel. 076 5284700
destripspecialist@casema.nl

De wachters van de Maser – Collector Pack

Over een paar weken is ie verkrijgbaar: De wachters van de Maser – Collector Pack!

De serie De wachters van de Maser werd ooit begonnen door uitgeverij Talent. Helaas kwam de serie toen niet verder dan het eerste deel. Uitgeverij Arboris heeft deze prachtige serie een aantal jaren geleden nieuw leven ingeblazen, tot vreugde van een grote schare liefhebbers, en uitgegeven als hardcover.
Omdat we vinden dat veel meer mensen kennis zouden moeten maken met De wachters van de Maser, hebben we een speciale set gemaakt van alle verschenen delen. Deze set bevat de eerste twee cycli van De wachters van de Maser, bestaand uit 6 delen, die verdeeld zijn over 5 afzonderlijke boeken. Het eerste boek, met daarin de delen 1 & 2, is daarnaast ook voorzien van een overlevingsgids voor de planeet KOLONIE. En als presentje doen we er ook nog een mooie ex-libris bij. Om de set voor iedereen bereikbaar te maken bieden we ‘m aan voor de speciale setprijs van € 49,95; normaal gesproken kosten de 5 boeken met daarin 6 albums bij elkaar € 105,75. De sleeve is komen te vervallen. Bestellen kan alvast in onze webshop via deze link. Je kunt natuurlijk ook bij je stripwinkel bestellen!

Wat was het verhaal van De wachters van de Maser ook alweer?

Boek 1, verhaal 1 & 2: Op de vergeten planeet KOLONIE zijn sinds de opstand van de dwergen zo’n zestig eiz verstreken en veel kennis van vroeger is verloren gegaan. Als Zerit, een van de wachtmeesters van het Maserdorp, verdwijnt tijdens een van zijn speurtochten naar de mythische Toren, gaat zijn dochter Erha naar hem op zoek.

Boek 2, verhaal 3: Zerit is een van overgebleven kolonisten op KOLONIE, die zich als wachter van de Maser geroepen voelt te blijven zoeken naar de mythische Toren. Als hij niet meer terugkeert van een van zijn zoektochten, gaat Ehra, zijn dochter, hem achterna in de hoop hem terug te vinden. Dat lukt haar ook, ze ontdekt dat hij is terechtgekomen op het eiland van de dwergen, in gezelschap van de nogal onhandige Fango. Maar daar weer weg komen is een heel ander verhaal…

Boek 3, verhaal 4: Wachtmeester Zerit, Fango en Erha zijn erin geslaagd te ontsnappen aan Ivolina Yugher en haar leger van dwergen. Op hun vlucht vanaf dwergeneiland komen ze op een ander eiland terecht, dat het oog van de zee genoemd wordt, en waar ze opperwachtmeester Succo aantreffen, die daar 25 eiz geleden gestrand is. Erha maakt er kennis met haar zusje Tyta, die op dit eiland is geboren en die al snel een oogje op Fango heeft. Dankzij de gegevens die ze aantreffen in het dagboek van Erha’s moeder hoopt de groep de mythische IJzeren Toren te kunnen vinden, als ze elkaar tenminste niet al eerder tijdens een van hun onderlinge ruzies hebben uitgemoord!

Boek 4, verhaal 5: Met allerlei vervoermiddelen gaan wachtmeester Zerit, Fango en Erha, opperwachtmeester Succo en Zerits nieuwe vriendinnetje Tyta, de dwerg Yvon en nog diverse anderen op weg naar de IJzeren Toren. Eenmaal daar aangekomen blijkt het door Erha in het Maserdorp gevonden heilige symbool de sleutel te zijn waarmee ze toegang kunnen krijgen tot de binnenkant van de toren. In een gesprek met een yok, die zich in de toren bevindt, wordt Erha veel duidelijk, maar in de tussentijd is er een enorme machttstrijd ontbrand tussen Succo aan de ene, en vrijwel alle anderen aan de andere kant. Het komt tot een enorme veldslag, want iedereen heeft zijn oog laten vallen op de heilige bol. Voor het grootste deel van de dwergen van Ivolina Yugher zal dat niet goed aflopen…

Boek 5, verhaal 6: In dit afrondende deel van De wachters van de Maser komt de strijd tussen de mensen en dwergen tijdens de grote slag om de IJzeren toren tot een climax en doet Fango verslag van de afloop en de verdere ontwikkelingen op KOLONIE. Hij is daarbij in een filosofische bui…

Stripfestival Breda – na afloop

Afgelopen weekend werd het Stripfestival in Breda gehouden. Het was er
gezellig druk. We hebben veel mensen langs zien komen voor een tekening van de
auteurs die op onze stand zaten.

De volgende auteurs waren op zaterdag en zondag bij ons te gast:
– Michele Condosta
– Peter Nuyten
– John Heijink
– Geert van der Pol

We hebben een kleine sfeerimpressie gemaakt die we jullie niet willen
onthouden.