Durango, de jonge jaren

In december ligt ie in de winkel, de gloednieuwe serie Durango, de jonge jaren. Het verhaal werd geschreven door Yves Swolfs, bekend van zijn beroemde serie Durango, en getekend door Roman Surzhenko, die bekend is van de serie De werelden van Thorgal: Wolvin.

En we hebben nog meer goed nieuws: voor 2023 staan nog twee albums op de planning!

Een samenvatting van het verhaal vind je hier:
Texas, 1882. Een rondzwervende jongen is bij toeval getuige van de moord op drie cowboys, en weet zelf maar net te ontsnappen aan de moordenaar, een beroepskiller die gebruik maakt van een karabijn met daarop een soort verrekijker. De jongeman wordt in dienst genomen door de grootste veehouder van de streek, voor wie de drie cowboys werkten, en ontdekt al snel dat hij daardoor betrokken raakt bij een bloedige oorlog tussen veefokkers.

Durango, de jonge jaren 1 zal in december 2022 verschijnen als softcover- en als hardcover-editie.

Stripfestival Breda – na afloop

Afgelopen weekend werd het Stripfestival in Breda gehouden. Het was er gezellig druk. We hebben veel mensen langs zien komen voor een tekening van de auteurs die op onze stand zaten.

De volgende auteurs waren op zaterdag en zondag bij ons te gast:
– Michel Faure
– Jean Thuriez
– Nicolas Antona
– Juliette Derenne
– Peter Nuyten
– John Heijink
– Geert van der Pol

We hebben een kleine sfeerimpressie gemaakt die we jullie niet willen onthouden.

Stripfestival Breda (3)

We kunnen nog een tekenaar aankondigen voor het Stripfestival van Breda dat op zaterdag 15 en zondag 16 oktober gehouden zal worden:

Peter Nuyten

Peter heeft een nieuwe titel bij zich, namelijk het derde deel van zijn serie Metro 2033! Ook dit deel is verschenen als SC, HC en luxe grootformaat. Hij zal er het hele weekend bij zijn om de hardcover en de grootformaat te signeren!

Stripfestival Breda (2)

We kunnen nog een tekenaar aankondigen voor het Stripfestival van Breda dat op zaterdag 15 en zondag 16 oktober gehouden zal worden:

Geert van der Pol (Sirene, Wild is the wind, Little wing)

Geert heeft een nieuwe titel bij zich, een symbolistische graphic novel geïnspireerd op ‘Little wing‘ van Jimi Hendrix, die hij samen maakt met Mischa van Broekhoven. Mischa bedacht er nieuwe woorden en monarchvlinders bij en Geert liet zich inspireren tot het maken van twee metershoge tekeningen, die samen twee werelden verbeelden met al de daarbij behorende emoties.

De eerste twee graphic novels Sirene en Wild is the wind zullen ook nog op het stripfestival te koop zijn.

Geert zal op zondag in Breda aanwezig zijn om te signeren.

Stripfestival Breda

Tijdens het Stripfestival van Breda op zaterdag 15 en zondag 16 oktober pakt uitgeverij Arboris flink uit met een aantal nieuwe publicaties en buitenlandse gasten!

Nicolas Antona (De bloemenman)
Juliette Derenne (De bloemenman)

Collectie XL 7 – De Bloemenman is het eerste resultaat van de samenwerking tussen scenarist Nicolas Antona en tekenares Juliette Derenne, ofwel Derji. De originele Franse uitgave werd met groot succes gefinancierd met behulp van crowdfunding. Door de kwaliteit van zowel teksten als tekeningen heeft dit losstaande verhaal zeker een plek verdiend in de collectie XL!

Tijdens het stripfestival in Breda signeren Nicolas Antona en Juliette Derenne de speciale beurseditie van De Bloemenman. Deze editie verschijnt in een zeer beperkte oplage met een genummerde en gesigneerde ex libris.


Michel Faure (De zoon van de Arend)
Jean Thuriez (De zoon van de Arend)

In het verleden heeft uitgeverij Arboris lange tijd de stripreeks De zoon van de Arend van de Franse tekenaar Michel Faure uitgegeven. Na 11 zeer populaire stripalbums over Morvan d’Andigny en zijn vrienden, werd het stil rond De zoon van de Arend. Maar nu is het twaalfde deel Jena 1806 klaar en zal het gepresenteerd worden op het Stripfestival van Breda. En dat is nog niet alles, want naast deel 12 van De zoon van de Arend zal in Breda ook de eerste bundeling verschijnen! In vier bundelingen zal de hele serie heruitgegeven worden, met nieuwe letteringen en telkens een uitgebreid dossier over de auteurs, de strip en de historische achtergrond.

Auteurs Michel Faure en Jean Thuriez zullen in Breda aanwezig zijn om voor de liefhebbers een dédicace te zetten in de eerste bundeling of in de speciale beurseditie of de grootformaat editie van De zoon van de arend 12. Beide edities van deel 12 verschijnen in een zeer beperkte oplage met een genummerde en gesigneerde ex libris.

John Heijink (Kapitein Kreiss, Piet Heyn, Willem van Oranje)

John Heijink is al vroeg begonnen met tekenen en schilderen. John heeft naast zijn nieuwste serie Willem van Oranje al een heel aantal andere publicaties op zijn naam staan: Striptuur (1989), een tweepaginastrip in de catalogus van Liberto Jeans (1997), Amigos Magazine (2009), de strip Pigs (eigen beheer, 2010), de vijfdelige serie Kapitein Kreiss (vanaf 2012) en de uit drie delen bestaande serie Piet Heyn (vanaf 2017).

John signeert in Breda zijn recent verschenen Willem van Oranje 2, die is verschenen in drie verschillende uitvoeringen;  een softcover, hardcover en luxe editie.