Pokereiland 5 komt eraan!

Al sinds de mist der tijden voeren vier koningen in vrede en harmonie het bewind over hun deel van het eiland Poker. Alles lijkt volmaakt in balans, tot de dag waarop het Orakel verschijnt aan de dwerg Jinx… en hem opdraagt de vier heersers te gaan waarschuwen voor een grote tragedie. Het tijdperk van chaos staat op het punt te beginnen en het is absoluut noodzakelijk dat de vier koningen elkaar treffen op het vierlandenpunt op het eiland.

In de vorige delen konden we lezen hoe de vier vorsten tijdens hun tocht met talloze moeilijkheden af te rekenen kregen, maar nu verschuift het perspectief naar MiKon, een klein jongetje dat woont in een van de dorpen in het rijk Schoppen en op een vreemde manier met de koningen te maken krijgt…

Tijdens het Brabants Stripspektakel in Veldhoven wordt Pokereiland 5 gepresenteerd. Michele Condosta komt dan speciaal over uit Italië om op zaterdag en zondag zijn boeken te signeren. Van Pokereiland 5 verschijnt dan een beurseditie in een zeer beperkte oplage, een harde kaft en een slappe kaft.

Deventer boekenmarkt

Komende zondag (6 augustus) wordt de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt gehouden. En voor het vijfde jaar in successie zal ook Uitgeverij Arboris daar aanwezig zijn met een kraam vol boeken. Naast een kleine sectie met nieuw verschenen titels (Huurling 3 & 4, De complete Tanguy en Laverdure 7, De complete Attila), hebben we dit jaar het grootste deel van de kraam ingeruimd voor een sortering licht beschadigde Arboris boeken. Daarnaast hebben we van collega-uitgever De Leeskamer ook nog een aantal licht beschadigde historische detectives meegekregen. We hebben dus softcovers, hardcover, bundelingen en paperbacks bij ons. En een aantal series zitten er bijna compleet tussen! Dus wil je voor een zeer klein prijsje leuke boeken kopen en geef je niet om een klein krasje op de buitenkant? Dan is dit een buitenkansje voor je!

LET OP: we staan dit jaar voor het eerst aan de IJsselkade, vlak bij de Vispoort. Ons kraamnummer is 372.

 

Nieuwe boeken…

Op dit moment liggen er 3 nieuwe Arboris boeken in de winkel: De Complete Tanguy en Laverdure 7 en De definitieve Huurling 3 & 4! Het zijn weer prachtige boeken geworden!

In De complete Tanguy en Laverdure 7 vind je onder andere het spannende dubbelverhaal De vleugels van de vampier en Het hol van de vampier.

Met het verschijnen van De definitieve Huurling 3 & 4 komt de serie herdrukken nu goed op stoom. Aan het eind van de reeks sluiten we af met het nog nooit gepubliceerde deel 14.

Zo kun je nog net voor de vakantie een paar prachtige boeken in je koffer steken. Vele uren leesplezier gegarandeerd lijkt ons…

Attila en Beverpatroelje

Inmiddels liggen ze in de winkel, maar natuurlijk ze zijn ook online bij ons te bestellen: de nieuwe bundels van Attila en De Beverpatroelje. Attila is helemaal nieuw in ons fonds, van De Beverpatroelje is het alweer de vijfde bundel.

Zwitserland is het land van de chocolade, de gesmolten kaas en van stripmaker Derib, het pseudoniem van Claude de Ribaupierre. Maar het is ook het land van Attila, de hond die als geheim agent werkt voor de Zwitserse staat. Een pratende hond, die nergens bang voor is en handig gebruik maakt van zijn perfecte vermomming.
Tussen 1967 en 1973 ontstonden vier verhalen vol spanning en komische situaties rond Attila en zijn vaste helper Ernst Dommelaar, geschreven door Maurice Rosy en Maurice Kornblum en getekend door Derib. Deze vier verhalen, aangevuld met de twee bestaande korte verhalen die nooit eerder in album verschenen, worden nu voor het eerst gebundeld. Uiteraard bevat dit boek ook een uitgebreid dossier over de strip en de auteurs.

In deze vijfde bundeling met avonturen van de Beverpatroelje zien we een duidelijke ontwikkeling naar meer ‘volwassen’ avonturen. De Bevers zien er niet meer zo jong uit als eerder en de avonturen die ze gaan beleven zijn daar een afspiegeling van. De eerste twee verhalen in deze uitgave spelen zich af in het Oostblokland Braslavië, waar de Bevers het tegen de kwaadaardige overheid moeten opnemen, en in het derde verhaal gaan de Bevers maar liefst op reis naar Iran! Scenarist Jean-Michel Charlier maakt zoals steeds dankbaar gebruik van werkelijke situaties, waardoor de lezer zich makkelijk kan inleven in de gebeurtenissen, terwijl tekenaar Michel Tacq zijn stijl nu helemaal in de vingers heeft en zijn grote kennis van het scoutisme in zijn bijzonder goed leesbare pagina’s weet te verwerken. Een uitgebreid dossier met zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en MiTacq en illustraties uit de tijd dat de strips gemaakt werden is aan het boek toegevoegd.

Binnenkort: 4e druk Asterix, de vrolijke wetenschap

Zojuist hebben we de alweer 4e (!) druk van Asterix, de vrolijke wetenschap van Jaap Toorenaar van de drukker ontvangen. Binnenkort gaan de eerste exemplaren naar de verspreiders en is het boek weer leverbaar.

De avonturen van Asterix en Obelix zijn zowel bij kinderen als bij volwassenen populair. Kinderen  amuseren zich over de domheid van Obelix en de onhandigheid van de Romeinen. Volwassenen  lachen daarnaast om de woordgrappen, karikaturen en verwijzingen naar de moderne tijd.  Wanneer je je gaat verdiepen in deze materie ontdek je hoeveel verborgen humor er in de teksten en de plaatjes schuilgaat. Docent klassieke talen Jaap Toorenaar schrijft al vele jaren over Asterix. Hij kreeg nationale bekendheid als Asterixkenner toen hij in 2003 over dit onderwerp op de Duitse televisie een quiz won. Uitgangspunt van zijn stukjes is steeds het Franse origineel. De Nederlandse vertaling wordt kritisch bekeken, vaak geprezen en soms minder geslaagd gevonden. De karikaturen, de naamgedrochten (wie kent niet Ozewiezewozewiezewallakristallix!) en de woordspelingen licht hij eruit. Daarnaast gaat hij als classicus in op wat er nu historisch juist is en wat niet kan kloppen. Iedereen die een Asterixalbum voor zich neemt en de analyse in het boek ernaast legt, zal merken dat het verhaal nu nog veel leuker en knapper blijkt te zijn en talloze extra grappen bevat, die nog niet eerder zijn opgevallen. Wie dit boek heeft gelezen, zal nooit meer beweren dat het stripverhaal alleen bestemd is voor mensen die te lui zijn om een gewoon boek te lezen. Deze herziene editie, inmiddels alweer de vierde druk van het boek, is uiteraard aangevuld met het nieuwste Asterixalbum  ‘De papyrus van Caesar’ en uitgebreid met commentaar op een aantal nieuwe albumvertalingen.

De belangrijkste wijzigingen t.o.v. de 3e druk:
– aantal pagina’s is uitgebreid van 152 naar 160
– inhoudsopgave toegevoegd
– nieuwe foto’s toegevoegd
– Het laatste album ‘De papyrus van Caesar’ is ook opgenomen
– De hertaling van albums 13 en 14 wordt besproken