Pokereiland en Kapitein Kreiss

Na lang wachten is het dan toch echt zover: Pokereiland 1 en Kapitein Kreiss 1 zullen vanaf volgende week in de winkel te verkrijgen zijn! Van Pokereiland verschijnt eerst de softcoveruitvoering, de hardcover wordt over een paar weken uitgeleverd. Kapitein Kreiss verschijnt wel tegelijkertijd in soft- en hardcover.

Nog even kort de beschrijving van de boeken.

Pokereiland 1
Al sinds de mist der tijden voeren vier koningen in vrede en harmonie het bewind over hun deel van het eiland Poker. Elk koninkrijk heeft zijn eigen karakter en is verbonden met zijn eigen seizoen. Bij het begin van elk nieuw seizoen komt de zeggenschap over alle gemeenschappelijke aangelegenheden van de vier koninkrijken in handen te liggen van de leider van het rijk dat bij dat seizoen hoort; hij ontleent aan die tijd van het jaar ook bijzondere magische krachten. Alles lijkt volmaakt in balans, tot de dag waarop het Orakel verschijnt aan de dwerg Jinx… en hem opdraagt de vier heersers te gaan waarschuwen voor een grote tragedie. Het tijdperk van chaos staat op het punt te beginnen en zal de vier meesters van de magie tot het uiterste op de proef stellen!

Pokereiland is een waardige uitbreiding van het pakket Fantasy-titels van Uitgeverij Arboris. Pokereiland is uitermate geschikt voor lezers die Elfquest en Slaine op hun favorietenlijstje hebben staan.

Kapitein Kreiss 1
In 2242 wordt de wereld geregeerd door banken en de multinationals Nexon en Newnuke. Het is een tijd waarin elk levend wezen, inclusief de door Nexon genetisch gemaakte mensen, een identificatiechip geïmplanteerd heeft gekregen. Controle van de bevolking vindt plaats door Cyclops, genetisch gemaakte wandelende reuzen die eveneens door het almachtige Nexon zijn gefabriceerd. Maar… het rommelt in deze verre van perfecte wereld, splintergroeperingen nemen het hoe langer hoe vaker op tegen de alomtegenwoordige overheid.

Met het verschijnen van Kapitein Kreis wordt de al toch indrukwekkende reeks Science Fiction-titels van Uitgeverij Arboris verder uitgebreid.

Kapitein Kreiss wordt gemaakt door John Heijink (Eindhoven, 1968), die al lang tekent en schildert. In Eindhoven heeft hij ook de Kunstacademie (Reproductie-opleiding) afgerond. Na een aantal jaren in Spanje gewoond en gewerkt te hebben is John inmiddels weer terug in zijn geliefde Eindhoven en werkt momenteel aan het tweede deel van Kapitein Kreiss.

Van Kapitein Kreiss zullen verschijnen: een HC en SC-uitvoering, een beurseditie in de Arboris Beurscollectie (oplage 75 stuks, met extra schets, genummerd en gesigneerd), een poster (oplage 100 stuks) en een map met prachtige ex-librissen (oplage 50 stuks, genummerd en gesigneerd)