Stripfestival Breda

Tijdens het Stripfestival van Breda op zaterdag 15 en zondag 16 oktober pakt uitgeverij Arboris flink uit met een aantal nieuwe publicaties en buitenlandse gasten!

Nicolas Antona (De bloemenman)
Juliette Derenne (De bloemenman)

Collectie XL 7 – De Bloemenman is het eerste resultaat van de samenwerking tussen scenarist Nicolas Antona en tekenares Juliette Derenne, ofwel Derji. De originele Franse uitgave werd met groot succes gefinancierd met behulp van crowdfunding. Door de kwaliteit van zowel teksten als tekeningen heeft dit losstaande verhaal zeker een plek verdiend in de collectie XL!

Tijdens het stripfestival in Breda signeren Nicolas Antona en Juliette Derenne de speciale beurseditie van De Bloemenman. Deze editie verschijnt in een zeer beperkte oplage met een genummerde en gesigneerde ex libris.


Michel Faure (De zoon van de Arend)
Jean Thuriez (De zoon van de Arend)

In het verleden heeft uitgeverij Arboris lange tijd de stripreeks De zoon van de Arend van de Franse tekenaar Michel Faure uitgegeven. Na 11 zeer populaire stripalbums over Morvan d’Andigny en zijn vrienden, werd het stil rond De zoon van de Arend. Maar nu is het twaalfde deel Jena 1806 klaar en zal het gepresenteerd worden op het Stripfestival van Breda. En dat is nog niet alles, want naast deel 12 van De zoon van de Arend zal in Breda ook de eerste bundeling verschijnen! In vier bundelingen zal de hele serie heruitgegeven worden, met nieuwe letteringen en telkens een uitgebreid dossier over de auteurs, de strip en de historische achtergrond.

Auteurs Michel Faure en Jean Thuriez zullen in Breda aanwezig zijn om voor de liefhebbers een dédicace te zetten in de eerste bundeling of in de speciale beurseditie of de grootformaat editie van De zoon van de arend 12. Beide edities van deel 12 verschijnen in een zeer beperkte oplage met een genummerde en gesigneerde ex libris.

John Heijink (Kapitein Kreiss, Piet Heyn, Willem van Oranje)

John Heijink is al vroeg begonnen met tekenen en schilderen. John heeft naast zijn nieuwste serie Willem van Oranje al een heel aantal andere publicaties op zijn naam staan: Striptuur (1989), een tweepaginastrip in de catalogus van Liberto Jeans (1997), Amigos Magazine (2009), de strip Pigs (eigen beheer, 2010), de vijfdelige serie Kapitein Kreiss (vanaf 2012) en de uit drie delen bestaande serie Piet Heyn (vanaf 2017).

John signeert in Breda zijn recent verschenen Willem van Oranje 2, die is verschenen in drie verschillende uitvoeringen;  een softcover, hardcover en luxe editie.