Stripfestival Breda

Michele Condosta (Pokereiland)

Tekenaar Michele Condosta is een graag geziene gast op stripfestivals. Hij is inmiddels al een aantal keren bij ons te gast geweest en elke keer staan mensen weer verbaasd te kijken naar zijn tekenvaardigheden. Te gelegenheid van het verschijnen van Pokereiland 9, zal hij in Breda weer aanwezig zijn om dat album te signeren. Er is een speciale beurseditie gemaakt in een zeer beperkte oplage van 20 stuks, die voorzien is van een verantwoordingspagina en een speciale ex libris.

Michele signeert in Breda zijn nieuwe boek Pokereiland 9, dat zal verschenen in twee verschillende uitvoeringen; een softcover en een hardcover. Speciaal voor het stripfestival Breda is een speciale luxe HC gemaakt met een oplage van 20 stuks.

Peter Nuyten (Apache Junction, Auguria, Metro 2033)

Peter komt naar Breda om het vierde deel van zijn westernstrip Apache Junction te signeren. Na deel 3 was de eerste cyclus afgesloten en met dit vierde deel wordt de tweede cyclus, die ook weer 3 delen zal bevatten, geopend. Ook dit vierde deel is weer prachtig getekend en zal de vele liefhebbers van de western prima kunnen bekoren.

Peter signeert in Breda zijn nieuwe boek Apache Junction 4, dat zal verschenen in drie verschillende uitvoeringen; een softcover, hardcover en luxe editie. Speciaal voor het stripfestival Breda is een speciale luxe HC met linnen rug gemaakt met een oplage van 35 stuks.

John Heijink (Kapitein Kreiss, Piet Heyn, Willem van Oranje)

John Heijink presenteert op het Stripfestival Breda zijn nieuwste deel van Kapitein Kreiss. Deze serie heeft een tijdje stil gelegen omdat hij Willem van Oranje en Piet Heyn heeft gemaakt, maar na vragen van zijn fans heeft John Kapitein Kreiss weer opgepakt. Dit zesde deel is het eerste deel van de tweede cyclus en is, in tegenstelling van de vorige delen, geschilderd in gouache in plaats van getekend in inkt.

John signeert in Breda zijn nieuwe boek Kapitein Kreiss 6, dat zal verschenen in drie verschillende uitvoeringen; een softcover, hardcover en luxe editie. Speciaal voor het stripfestival Breda is een speciale luxe HC met linnen rug gemaakt met een oplage van 35 stuks.

Geert van der Pol (Sirene, Wild is the wind, Little wing)

Ook Geert heeft een nieuwe titel bij zich, een symbolistische graphic novel geïnspireerd op ‘Riders on the storm‘ van The Doors. Het is een symbolistische graphic novel over intense liefde, samen met iemand zijn, als riders on the storm van het leven. Geert heeft binnen de mogelijkheden die een boek hem geven (als een driedimensionaal zijnde object), de intensiteit proberen weer te geven wat de liefde die iemand voor een ander voelt, gevoelsmatig met je doet.

Ook de overige graphic novels Sirene, Wild is the wind en Little Wing zullen op het stripfestival nog te koop zijn. Geert zal op zondag in Breda aanwezig zijn om te signeren. Een afbeelding van Riders on the Storm volgt later deze week.