De zoon van de Arend

Veel striplezers zullen zich nog wel herinneren dat uitgeverij Arboris lange tijd de stripreeks De Zoon van de Arend van de Franse tekenaar Michel Faure heeft uitgegeven. Michel is ook een aantal keren op stripbeurzen te gast geweest, als er een nieuw deel van zijn stripreeks verscheen. Na 11 zeer populaire stripalbums over Morvan d’Andigny en zijn vrienden, die in de Napoleontische tijd avonturen beleven, werd het stil rond De Zoon van de Arend, precies op het moment dat Morvan aan een gewaagde ontsnapping uit Engeland wilde beginnen. Toch heeft Michel Faure steeds doorgewerkt aan het twaalfde deel, dat hij dit keer volledig in kleur wilde schilderen.

Afgelopen november zijn we bij Michel Faure op bezoek geweest om afspraken te maken over een integrale uitgave van De Zoon van de Arend en een lang interview te maken over zijn carrière, en toen liet hij ons de eerste 27 platen van het twaalfde deel zien! Dat veranderde onze plannen; dit najaar zal daardoor niet alleen deel 1 van de Complete Zoon van de Arend gaan verschijnen, maar ook het volledig in kleur geschilderde deel 12 van de reeks, waarin Morvan eindelijk terug naar Frankrijk kan reizen vanuit Engeland en zich bij het leger van Napoleon kan voegen, dat weldra slag zal gaan leveren in Jena.

Michel is na ons bezoek fanatiek aan de slag gegaan met deel 12 en stuurde ons afgelopen week al de laatste pagina op van het album, waarna hij meteen is begonnen aan het schilderen van de voorkantillustratie. Zodra we die binnen hebben, zullen we hem hier laten zien!